JM School Tools - шаблон joomla Авто

U utorak, 19. marta 2019. godine u 18 časova u holu naše škole održan je kviz iz književnosti „Književne mozgalice“ u kome su učestvovali učenici sedmog i osmog razreda. U veseloj i prijatnoj atmosferi učenici su se međusobno nadmetali u zadacima u vezi sa piscima i delima, književnim rodovima, vrstama i stilskim figurama, kao i u prepoznavanju dela i pisaca na osnovu odlomaka koji su im ponuđeni.

Takmičari su bili podelјeni u četiri grupe od po četiri učenika. Grupe su formirane tako što su učenici izvlačili bombone određenog ukusa, a mogli su da biraju između 4 različite vrste. Tako su nastale grupe ŽUTIH, MLEČNIH, LjUBIČASTIH I NARANDžASTIH.

 

Da atmosfera bude usijana, pobrinula se publika, koju su takođe činili učenici sedmog i osmog razreda.

Prvo mesto i 19 bodova osvojila je ekipa ŽUTIH u sastavu: Marta Vulićević 8/1, Viktor Tatalović 8/2, Nikola Vojinović 7/3 i Mina Ocokolјić 8/5.

Drugo mesto sa 18 poena osvojila je MLEČNA ekipa koju su činili: Aleksandar Vjetrović 8/5, Vukašin Simeunović 8/1, Ognjen Šćekić 8/6 i Petar Ljujić 7/4.

Treće mesto i 17 bodova pripalo je NARANDžASTOJ ekipi u čijem sastavu su bili: Isidora Đorović 8/4, Mina Đelkapić 8/2, Sara Žižović, Dušan Đurović i Sara Pavlović 7/3.

Četvrto mesto i osvojenih 16 bodova pripalo je LjUBIČASTOJ ekipi koju su činili: Sofija Đukić 8/3, Vuk Mirković 8/2, Vuk Vukojičić 8/6 i Todor Jovanović 7/1.

U finalnom delu kviza isti broj bodova imale su ekipa ŽUTIH i MLEČNA ekipa pa su odluku o tome ko će zauzeti prvo mesto donela BONUS pitanja sa mozgalicama iz književnosti. U toj borbi ekipa ŽUTIH bila je bolјa i osvojila je prvo mesto.

Bez obzira na rezultat, cilј ovakvog nadmetanja bio je druženje i potvrda da učenici mogu da nauče mnogo toga kroz igru i zabavu. Ujedno, ovaj kviz je i jedan vid pripreme za završni ispit i drugačiji način da učenici osmog razreda provere svoje znanje koje će im biti potrebno za probni završni ispit koji ih uskoro očekuje.