JM School Tools - шаблон joomla Авто

U OŠ ''Tanasko Rajić'', dana 19. septembra 2016. godine održana je promocija drugog broja Ekološkog lista. Saradnici na izradi ovog lista su učenici i nastavnici obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji grada Čačka. Svoje strane u ovom časopisu imala je i naša škola.

List01

 

Na našim stranama prikazane su samo neke od aktivnosti u školskoj 2015/2016. godini koje su vezane za ekologiju i očuvanje životne sredine. U saradnji sa Gradom Čačkom u školskoj 2015/2016. godini u školi je realizovan projekat ''Mikroklima i klimatske promene''. Najznačajnija akcija ovog projekta je bila sadnja raznih vrsta drveća u okviru školskog dvorišta radi poboljšanja mikroklime. Pored ove aktivnosti u ovom listu se može pročitati i o zajedničkom učenju učenika sedmog i trećeg razreda, kao i o obeležavanju Dana planete Zemlje.

 

Zbog ograničenog broja strana nisu mogle da se prikažu sve aktivnosti koje su rađene u školi na ovu temu, ali se nadamo da će biti štampan i sledeći broj u kome ćemo prikazati još neke od tih aktivnosti.

U ovom broju ''Ekološkog lista'' podršku su pružili i Turistička organizacija Čačka, udruženje ''Sove na oprezu'', JKP ''Komunalac'' Čačak i ''Geografsko-ekološko društvo'' Čačak.

Saradnici časopisa

Milija Basarić, prof.biologije

Nataša Basarić, prof.geografije