Štampa

Program „Kreativni raspust“ organizovan je u toku februarskog raspusta. Realizovani su raznovrsni, zanimljivi i edukativni sadržaji prilagođeni uzrastu i interesovanjima učenika. Učestvovanje u aktivnostima bilo je besplatno i dobrovoljno.

Svaki dan započinjao je „potragom za blagom“ u holu. Direktor škole, Stana Šipetić je pripremila uvodnu aktivnost za učenike trećeg i četvrtog razreda kojom su započinjala dnevna druženja, a odnosila su se na traženje zagonetnog blaga. Nagrada za odgonetku je bila knjiga, koju je osvojila Lena Glišović 3/ 4.

Fotografije možete pogledati ovde.

Učenici trećeg i četvrtog razreda su na likovnim radionicama, a uz edukaciju koja je prethodila i sami likovnim tehnikama i bojama ispisivali inicijale, pravili podmetače za svoje šolje u dekupaž tehnici i oprobali se u ulozi kuvara praveći sir i kolače.

Četvrtaci su na posebnoj radionici imali priliku da upoznaju italijanski jezik uz pripremanje specijaliteta italijanske kuhinje.

Za učenike starijih razreda realizovan je šahovski turnir, radionica praktične kaligrafije i radionice iz italijanskog jezika. Nastavnici srpskog jezika, hemije, fizike, biologije i geografije realizovali su pripremnu nastavu za završni ispit za učenike osmog razreda

Atmosfera na radionicama bila je izuzetno prijatna i radna. Učenici su bili zainteresovani i aktivni, imali su pozitivne komentare i poželeli su da se Kreativni raspust ponovi.