Štampa

U okviru obeležavanja 65 godina od početka rada naše škole, učenici sedmog i osmog razreda su sa nastavnicama Slobodankom Nikitović, Draganom Miju-šković i Natašom Basarić pripremili izložbu o istorijskom nastanku i razvoju grada i škole.

Izložba se sastoji iz tri celine.

PRVA CELINA je posvećena nastanku i razvoju samog grada. Učenici su pripremili fotografije na kojima se mogu videti određeni delovi grada kako su izgledali nekad, a kako izgledaju sada.
U okviru ove celine postoji i interaktivna radionica „Pogodi šta je“, gde možete na osnovu starih fotografija pogađati koji je to deo grada sada.
DRUGA CELINA pripoveda priču o školstvu u Srbiji i počecima obrazovanja još od 11. i 12. veka. U ovom delu izložbe mogu se videti svedočanstva, diplome, dnevnici, udžbenici, ali i kontrolni zadaci kako su izgledali nekada, a kako danas.
U okviru interaktivne radionice pokušajte da rešite zadatke koje su rešavali vaši drugari nekada u školskim klupama.
TREĆA CELINA govori o našoj školi, njenoj izgradnji, prvom kolektivu i prvim đacima. Na ovom delu izložbe može se videti kako je izgledao školski list nekada, a kako izgleda danas, stari dnevnici (crveni i plavi), matične knjige, nekadašnji godišnji plan rada škole, registar učenika, kao i albumi sa fotografijama sa različitih priredbi, predstava i mnogih drugih događaja.SNIMAK
Slobodanka Nikitović
Dragana Mijušković
Nataša Basarić
Stefan Avramović (tehnička podrška)