JM School Tools - шаблон joomla Авто

Aktivnosti

Na sledećem linku možete pogledati IZVEŠTAJ o prikupljenim sredstvima tokom meseca Humanosti.

IMG 20220112 193931

Predškolci iz vrtića „Mali kapetan“ i njihove vaspitačice prisustvovali su času likovne kulture u odeljenju IV/3. Cilj posete bio je proširivanje znanja o linijama u okviru projekta vrtića „Vau, kakva linija". Času je prisustvovalo 24 predškolca, dve vaspitačice i učenici 4/1 odeljenja. Realizaciju ovog projekta mališani su započeli posetom Umetničkoj školi gde su se upoznali sa linijom u umetnosti. U biblioteci su saznali o linijama u svetu slova, lepom pisanju i kaligrafiji. Prilikom posete našoj školi proširili su znanja o vrstama linija, naučili kako se koje linije zovu, kako se crtaju i upoznali se sa instrumentima koji nam pomažu u tome (lenjiri, trougaoni lenjiri, šestar). Bili su veoma radoznali, saradljivi i slobodni u iznošenju mišljenja. Sa starijim drugarima su u drugom delu časa naučili kako linijama mogu da popunjavaju različite oblike i tako boje crtež. Zadovoljstvo je bilo obostrano.Na kraju ovog druženja razmenili smo poklone.

Untitled

Prilog o času pogledajte ovde.

Odeljenje 3/4 se priključilo međunarodnom obeležavanju ,,Dana inteligencije“ .Cilj naših aktivnosti je podsticanje veštine rešavanja problema, razvoj logičkog mišljenja i intelektualnih sposobnosti. Najpre smo rešavali rebuse i jezičke glavolomke. Na času matematike naučili smo ko je bio Alkuin od Jorka i rešavali zanimljive zadatke iz knjige ,, Zadaci za gimnastiku uma“. U grupama smo rešavali najpoznatiji zadatak iz knjige o vuku, kozi i kpusu. Kako smo se zabavili pogledajte u kraćem FILMU .

Zainteresovani ucenici odeljenja 5/3 su sa nastavnikom likovne kulture Petrom Maticem i odeljenjskim staresinom bili u prilici da u sredu 20.10.2921.g.pogledaju izlozbu ,,Zlatnom rukom i srebrnim srpom."

Kustosi Umetnicke galerije ,,Nadezda Petrovic" su se postarali da upoznaju djake i nastavnike sa delom likovne zaostavstine Nadezde Petrovic,kao i sa etnografskim predmetima iz pariskog ateljea velike slikarke.

ANA

Dragi učenici, roditelji i nastavnici,

Naša škola i ove godine obeležava Mesec humanosti u toku novembra. Ovim putem vas pozivamo da nam se priključite, kao što ste to svim srcem činili i prethodnih godina.Zbog epidemiološke situacije obeležavanje humanog meseca izgledaće drugačije. Nećemo imati humanitarne prodaje kolača i rukotvorina, ali ćemo zato kao i ranije, prikupljati odeću, hranu i školski pribor. Međunarodni dan humanosti (23. novembar) obeležićemo porukama o dobročinstvu naših učenika.Od 02. do 30. novembra 2021. godine možete doneti slatkiše (1.razred), slane grickalice (2.razred), školski pribor (3.razred), sredstva za ličnu ili kućnu higijenu (4.razred), brašno, šećer (5.razred), pirinač, testeninu (6.razred), konzerviranu hranu-pašteta, mesni narezak i sl. (7. i 8.razred), pored toga prikupljaćemo nove igračke, teglu zimnice, kao i očuvanu odeću i obuću (za decu i odrasle) koja vam nije potrebna. U holu škole nalaziće se „humana kutija“ u koju ćete moći da ostavite sve što ste doneli. Prikupljeno ćemo proslediti Kolu srpskih sestara „Nadežda Petrović“, kako bismo pomogli socijalno najugroženijim porodicama. U toku novembra meseca, ali i svakog dana, možete biti humani u okviru akcije „Čepom do osmeha“ ubacivanjem čepova u kutije postavljene na hodnicima.  Nadamo se da ćemo i ove godine zajedničkim snagama usrećiti što veći broj ljudi kojima je to najpotrebnije.

11

Razlistaj grane na humane strane!

Potkategorije