JM School Tools - шаблон joomla Авто

Vesti

Svečana dodela Vukovih i posebnih diploma, kao i nagrada učesnicima republičkih takmičenja biće održana u sredu 12.6. u 19.00 u holu škole.

Spisak izabranih udžbenika za školsku 2019/2020. godinu možete videti ovde.

Mala pčela pametna i vredna,

Leti cveću,žuri po travi i rosi,

I kad nije gladna,i kad nije žedna,

Slatki nektar zbira,u košnicu nosi.

Započeli smo u produženom boravku edukativnim časom o pčelarstvu, koji je realizovala učitelјica Ljilјana Plazinić, pčelar u slobodno vreme.

Kroz lepu priču saznali su na koji način pčele proizvode med i njegovom značaju u ishrani, pčelama kao glavnim oprašivačima , njihovom uticaju na zdravlјe, kao i o važnosti pčela za opstanak prirode koja nam je dala dar za proizvodnju meda, koji treba iskoristiti.A,deca treba da budu svesna i da što manje koriste industrijske slatkiše koji nanose štetu zdravlјu.Neki su po prvi put videli pčelarski šešir i odelo, ram, saće, dimilicu,...Degustirali su med, a male proizvode iz košnice poneli kući.Nakon poplave pitanja, učenici su doživlјaj pčele, meda i svoje saznanje preneli na karton praveći saće od makarona.Ovoga puta su nam se pridružili i drugari iz IV-4 sa svojom učitelјicom.

U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, 22.aprila učenici sedmog i osmog razreda su posetili Spomen park. Sa nastavnicima Gradjanskog vaspitanja su u subotu, 20.aprila  obišli ovo značajno istorijsko mesto grada Čačka. Pored sticanja novih znanja, ova poseta je imala i ekološki karakter. Učenici su sa svojim nastavnicima poneli rukavice i crne kese i očistili ovaj značajan kompleks. Pokupili su otpad koji su nesavesni gradjani ostavljali. Na ovaj način dali su primer drugima kako i na koji način sačuvati kako prirodne lepote grada, tako i istorijska mesta.

Predstavlјamo vam Nikolu Čutovića,učenika 6/3.Nikola je zaslužio da se nađe na ovim stranicama zato što je dobar drug i sjajan plesač.Oprobao se u raznim igrama tokom dugogodišnjeg  vežbanja u Plesnom klubu Luna.Kaže da je igra ono što ga ispunjava,trudi se da što bolјe savlada svaku novu koreografiju,ali da su takmičenja prvenstveno prilika za druženja i stvaranje novih prijatelјstava.Na takmičenju u Makedoniji 22.marta 2019. Nikola je dosegao same zvezde.Čestitamo od srca našem drugaru i verujemo da će se za njega tek čuti na plesnim podijumima širom zemlјe i inostranstva.