JM School Tools - шаблон joomla Авто

Dana 25.10. 2020. godine, na Gradskom bedemu u Čačku, mladi istraživači Srbije u okviru projekta ''Zeleni inkubator'' pružaju podršku grupama za zaštitu životne sredine. Projekat ''Zeleni inkubator'' ima za cilj da doprinese osposobljavanju svih članova društva da doprinesu očuvanju i zaštiti životne sredine. Zahvaljujući Udruženju ''Sove na oprezu'' i naša škola se priključila ovoj akciji. Dvadeset učenika petog razreda je na gradskom bedemu pomoglo da se okače kućice za ptice i na taj način šire svoja znanja o pticama, ali i značaju zaštite prirode. Učenici su prisustvovali i predavanju o tome kako se prave kućice za različite vrste ptica i videli način na koji se kućice kače, a kasnije i proveravaju da li su dobile svoje stanovnike.
Projekat Zeleni inkubator realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ), u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije i inženjerima zaštite životne sredine, a uz podršku EU.
Zahvaljujući ovom projektu i naša škola će dobiti nekoliko kućica za ptice koje će biti okačene u školskom dvorištu u narednom periodu. Na ovoj radionici urađena je i korelacija više nastavnih predmeta, koja će se nastaviti kroz dalje projekte u samoj školi.Slike možete videti ovde.

Nataša Basarić, profesor geografije
Slađana Paripović, profesor matematike