JM School Tools - шаблон joomla Авто

Ono po čemu je naša Škole prepoznatljiva su i “biseri” odeljenja. Teško je u moru uspešnih učenika izabrati jednog koji bi poneo epitet “bisera generacije”. Zbog toga, već duži niz godina svako odeljne osmog razreda bira svog “bisera”, prvog među jednakima. Da bi neko poneo sjaj biserovog zrna, neophodno je da tokom celog školovanja postigne odličan uspeh iz svih nastavnih predmeta, primerno vladanje, ali i da bude požrtvovan i plemenit i da tim osobinama obogati sve oko sebe. 
Ove godine titulu “bisera” odeljenja poneli su sledeći učenici: Jelena Tutunović 8/1, Valentina Strugarević 8/2, Sara Pavlović 8/3, Petar Ljujić 8/4, Jana Marić 8/5 i Nevena Ćosović 8/6.

Evo šta su drugari iz odeljenja rekli o njima:

Jelena Tututnović 8/1

Naša Jelena je odeljenjski glas razuma koja nas sve vrati na pravu stazu kada se naljutimo jedni na druge, kada imamo problem, kada treba da nam pomogne oko domaćih zadataka.

Jelena je drugarica fina,
imati je za druga prava je milina.

Za svakoga ima reč lepu,
kao da magični štap drži u džepu.

Ona je drug pravi,
sve znanje joj je u glavi.

Ne bira između sporta i škole
Zato je svi u razredu vole.

Kad god nam treba, uvek je tu,
nikoga ne ostavlja na cedilu.

Valenina Strugarević 8/2

Dobra drugarica je ona,
pametna lepa i skromna,
uvek kulturna i fina,
nas biser Valentina!

Sara Pavlović 8/3

Sara je jedna vredna učenica,
Voli da pomaže svima,
Učenje joj lako ide,
I sve petice ima.

Pravi je prijatelj,
Ume da ceni i voli,
Zaslužuje sve ovo,
A od učenja se nikad ne umori.

Poznajemo se osam godina,
Zbog toga je najbolje znam,
Nije svesna svojih uspeha,
A neznanja nema ni gram.

Uvek je tu da pomogne svima,
Kada je pomoć potrebna.
Dobra i skromna i velika je podrška drugima.

Saro, ti si naš ponos
I biser našeg odeljenja.
Volimo te svi,
Jer jedinstvena si ti.

Petar Ljujić 8/4

Petar je sve četiri godine marljivo radio i učio, a to se odrazilo u njegovim ocenama. Učestvovao je na mnogim takmičenjima i osvajao velike uspehe. Uvek je bio tu za svakog od nas da nam pomogne kada nešto ne znamo i drago nam je što je on naš drug. On nije bio tu za nas samo kada je škola u pitanju, već i za mnoge druge stvari. Zaslužio je da bude biser odeljenja.

Jana Marić 8/5

Jana je draga drugarica, koja je uvek spremna da svima izađe u susret. Kada neko od nas ne bi znao odgovor na postavljeno pitanje, uvek je bila tu, spremna da pomogne. Brinula je o našim ocenama, kao i o svojim. U školi nije bila samo odlična učenica, već i pravi prijatelj kakvog bi svako poželeo. Svojim učenjem i postignutim uspehom, podsticala je i nas da se više trudimo. Njeno ponašanje prema nastavnicima i nama treba da posluži drugima za primer. Uvek nasmejana i dobro raspoložena, širila je pozitivnu energiju. Pored svih obaveza u osnovnoj školi, završila je i muzičku školu sa svim peticama. Pametna i vredna, dokazala je da se trud i rad uvek isplate. Koju god srednju školu da upiše i gde god da ode, nadamo se da će je ljudi voleti i ceniti kao i mi.
Jano, želimo ti da budeš uporna u onome što želiš, jer znamo da ćeš to i ostvariti.

Nevena Ćosović 8/6

Samo ime Nevena znači milost, puna života. Naša Nevena je baš takva.
Ona je uvek tu kada zatreba. Da pomogne, sasluša, savetuje.
Naša mala naučnica. Voli da istražuje, da saznaje nove stvari. Ne zna se šta joj ide bolje - da li Matematika, Srpski ili Hemija. Kad se zbuni pocrveni, a kad je zaljubljena, oči joj sijaju.
Mi, odeljenje 8/6, ponosni smo na našu malu naučnicu (biserčicu).

Slike Bisera škole pogledajte na linku.