JM School Tools - шаблон joomla Авто

Budući Disovi poetski naslednici – 57. Disovo proleće u Čačku
Na konkurs za literarne radove učenika osnovnih škola, raspisan u okviru 57. Disovog proleća, najmlađi autori Moravičkog okruga poslali su 148 poetskih i proznih tekstova. Pored učenika naše Škole, na konkursu su učestvovali i učenici iz još 15 osnovnih škola.
S obzirom na to da su radovi pisani na različite teme i da su ih slali učenici i nižih i viših razreda osnovnih škola Moravičkog okruga, žiri nije imao lak zadatak da u mnoštvu tematski, motivski i stilski različitih pesama i sastava izdvoji najbolje.
U tako jakoj konkurenciji učenici naše Škole postigli su zapažene rezultate:
Mlađi uzrast – proza
Druga nagrada, Vera Radovanović, I/4
Pohvala, Milica Dumbelović, I/4
Stariji uzrast – poezija
Druga nagrada, Uroš Tišma, VII/4
Treća nagrada, Sanja Čolović, V/2
Kao krunu manifestacije Gradska biblioteka u Čačku i Odbor 57. Disovog proleća organizovali su u četvrtak, 25. juna 2020. godine u OŠ „Vladislav Petković Dis” u Zablaću susret posvećen nagrađenim učesnicima konkursa u okviru ovogodišnjih Disovih svečanosti.
Prisutnima se obratio direktor Biblioteke i manifestacije Disovo proleće dr Bogdan Trifunović i kazao: “Veoma je važno da nastavimo ovu misiju i da pokažemo da je kultura u fokusu bez obzira na okolnosti, da nastavimo sa širenjem lepe, pisane reči i da vrednujemo ono što su nam prethodnici ostavili”.

Nakon obraćanja usledio je najsvečaniji trenutak - dodela diploma i knjiga najboljim mladim autorima. Zatim su prvonagrađeni učenici pročitali svoje radove. Vršnjaci su najbolji i najstroži kritičari, a gromoglasni aplauz sa svaki nagrađeni rad je potvrda da su mladi stvaraoci budući Disovi naslednici.

Дисово пролеће

Дисово пролеће 2

Дисово пролеће 3