JM School Tools - шаблон joomla Авто

Aktivnosti

Prilog o času pogledajte ovde.

Odeljenje 3/4 se priključilo međunarodnom obeležavanju ,,Dana inteligencije“ .Cilj naših aktivnosti je podsticanje veštine rešavanja problema, razvoj logičkog mišljenja i intelektualnih sposobnosti. Najpre smo rešavali rebuse i jezičke glavolomke. Na času matematike naučili smo ko je bio Alkuin od Jorka i rešavali zanimljive zadatke iz knjige ,, Zadaci za gimnastiku uma“. U grupama smo rešavali najpoznatiji zadatak iz knjige o vuku, kozi i kpusu. Kako smo se zabavili pogledajte u kraćem FILMU .

Zainteresovani ucenici odeljenja 5/3 su sa nastavnikom likovne kulture Petrom Maticem i odeljenjskim staresinom bili u prilici da u sredu 20.10.2921.g.pogledaju izlozbu ,,Zlatnom rukom i srebrnim srpom."

Kustosi Umetnicke galerije ,,Nadezda Petrovic" su se postarali da upoznaju djake i nastavnike sa delom likovne zaostavstine Nadezde Petrovic,kao i sa etnografskim predmetima iz pariskog ateljea velike slikarke.

ANA

Dragi učenici, roditelji i nastavnici,

Naša škola i ove godine obeležava Mesec humanosti u toku novembra. Ovim putem vas pozivamo da nam se priključite, kao što ste to svim srcem činili i prethodnih godina.Zbog epidemiološke situacije obeležavanje humanog meseca izgledaće drugačije. Nećemo imati humanitarne prodaje kolača i rukotvorina, ali ćemo zato kao i ranije, prikupljati odeću, hranu i školski pribor. Međunarodni dan humanosti (23. novembar) obeležićemo porukama o dobročinstvu naših učenika.Od 02. do 30. novembra 2021. godine možete doneti slatkiše (1.razred), slane grickalice (2.razred), školski pribor (3.razred), sredstva za ličnu ili kućnu higijenu (4.razred), brašno, šećer (5.razred), pirinač, testeninu (6.razred), konzerviranu hranu-pašteta, mesni narezak i sl. (7. i 8.razred), pored toga prikupljaćemo nove igračke, teglu zimnice, kao i očuvanu odeću i obuću (za decu i odrasle) koja vam nije potrebna. U holu škole nalaziće se „humana kutija“ u koju ćete moći da ostavite sve što ste doneli. Prikupljeno ćemo proslediti Kolu srpskih sestara „Nadežda Petrović“, kako bismo pomogli socijalno najugroženijim porodicama. U toku novembra meseca, ali i svakog dana, možete biti humani u okviru akcije „Čepom do osmeha“ ubacivanjem čepova u kutije postavljene na hodnicima.  Nadamo se da ćemo i ove godine zajedničkim snagama usrećiti što veći broj ljudi kojima je to najpotrebnije.

11

Razlistaj grane na humane strane!

U okviru obelezavanja Dečije nedelje,ucenici 5/3 Masa Maletic,Nina Sutic i Jovan Krsmanovic su 6.10.2021.sa svojim odeljenjskim staresinom posetili vrtic "Leptiric".Uz pomoc nastavnice biologije Biljane Plazinic nasi djaci su pripremili zanimljivosti o delovima covecijeg tela,oku,mozgu,srcu, culima.Nakon tog dela druzenja,sve grupe su bile u prilici da prate i jednostavne hemijske oglede.Limun,kolacarske boje,mleko,sirce bili su dovoljni da se hol vrtica za cas pretvori u naucnu laboratoriju.U druzenju uz ucenje vreme je proletelo,a nadamo se da ce se medju prisutnim mališanima javiti nova Marija Kiri ili Nikola Tesla. Slike pogledati ovde.

IMG 74cb10de6998fdc53b7368095b3d81fd V

       Usled pandemije korona virusa i izmenjene organizacije rada u školama, dodatni vid podrške u realizaciji nastave jesu časovi koji se emituju na RTS-u.
     Osnovne škole Školske uprave Čačak zastupaju nastavu na RTS-u za oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja u periodu od 24. marta do 7. aprila 2021. godine. Upravo ovih dana emituju se časovi za koje su nastavnici naše Škole bili zaduženi. To su časovi za srpski jezik (osmi razred), matematiku (sedmi razred) i fiziku (šesti razred). Za svaki predmet snimljena su po četiri časa tokom decembra meseca 2020. godine.
      Za srpski jezik časove je pripremao i snimao Stefan Avramović, za matematiku Jelena Kenić, a za fiziku Milorad Panić. Naše kolege su se po prvi put našle u ovoj ulozi, oprobale se u korišćenju novih veb alata i veoma profesionalno i savesno pristupile snimanju časova. U snimanju časova fizike svoj doprinos su dali i učenici osmog razreda.
Kolektiv Škole želi da se zahvali kolegama koji su na maestralan način i u najboljem svetlu predstavili sebe, ali i našu školu. Deljenje je osnovni ključ svakog uspeha, a vi ste sa nama nesebično podelili svoje znanje, umeće i entuzijam.

ĆAS

Potkategorije