JM School Tools - шаблон joomla Авто

Đački parlament

U sredu, 26. 10. 2022. godine, u organizaciji Učeničkog parlamenta, 44 učenika sedmog i osmog razreda zajedno sa koordinatorima, nastavnicama Draganom Mijušković i Marijom Trifunović, posetilo je  Startap centar, koji radi u okviru Naučno-tehnološkog parka u našem gradu. Dočekala nas je Anđela Lugić, saradnik Startapa, i objasnila na koje sve načine startap centri nude podršku mladima koji žele da kreiraju svoj startap tim ili startap preduzeće, a imaju inovativne ideje. Učenici su bili veoma zainteresovani za sadržaje koji su im na zanimljiv način predstavljeni i naučili su mnogo toga novog, što su i pokazali izuzetnim rezultatima na kvizu čiji su pobednici dobili simbolične nagrade. Saradnici Startapa Anđela Lugić i David Šujdović (inače bivši učenik naše škole) pozvaće nas da budemo njihovi gosti svaki put kada budu imali zanimljive radionice ili predavanja. Posle ovakvog lepog druženja sigurno ćemo se vrlo rado odazvati pozivu.Pogledajte slike.

Starrtup 10

Umetničke fotografije prispele na konkurs koji je organizovao Učenički parlament.

Prva nagrada: "Ljubavni katanci" - Ognjen Lukić 8/4

Druga nagrada: "Fenjer usamljenik" - Pavle Savićević 8/3

Treća nagrada: "Big-Ben" - Sara Trailović 8/6

Umetnicke fotografije    
Umetnicke fotografije01 Umetnicke fotografije02 Umetnicke fotografije03
 Umetnicke fotografije04

U petak, 10. oktobra 2014. godine Učenički parlament naše škole organizovao je žurku za učenike 7. i 8. razreda. Na taj način je druženjem uz muziku i ples obeležen završetak Dečije nedelje. Delić atmosfere prenećemo vam fotografijama sa žurke koje možete pogledati ovde.

Dаnа 19. sеptеmbrа 2014. gоdinе nаšа škоlа је bilа učеsnik Drugе kоnfеrеnciје Učеničkih pаrlаmеnаtа cеntrаlnе Srbiје, kао primer škоle iz Моrаvičkоg оkrugа u kојој rаd Učеničkоg pаrlаmеntа funkciоnišе nа zаvidnоm nivоu.

UcenickiParlament01 UcenickiParlament02 UcenickiParlament03

U petak 31. januara 2014. godine, u organizaciji Učeničkog parlamenta održane su kvalifikacije za učešće u kvizu znanja za učenike od 5. do 8. razreda. Učenici sa najboljim rezultatom koji će predstavljati školu su:

  1. Tara Petrović - 5. razred
  2. Veljko Tatalović - 6. razred
  3. Isidora Zeljović - 7. razred
  4. Tomislav Đinić - 8. razred

U organizaciji Đačkog parlamenta održan je šahovski turnir na kojem su učestvovali učenici naše škole podeljeni u dve uzrasne grupe. U prvoj grupi su se takmičili učenici mlađih razreda (ukupno njih četrnaest), a u drugoj grupi su se nadmetali učenici starijih razreda (njih osamnaest).

 

Dana 25.10.2013. godine organizovana je žurka za učenike 7. i 8. razreda u organizaciji Đačkog parlamenta.

Black and White

Sastanak Đačkog parlamenta je u petak, 6. septembra u 1245. Poželjno je prisustvo svih članova.

U decembru je Đački parlament organizovao žurke za učenike starijih razreda. Petaci i šestaci su plaćali ulaz 50 dinara i od prikupljenog novca napravili smo novogodišnje paketiće za siromašnu decu. Uključili smo se u humanitarnu akciju koju su pokrenuli veroučitelji za Kolo srpskih sestara.

U petak, 7. XII u holu škole od 2000 do 2300h održaće se žurka za učenike V i VI razreda u organizaciji Đačkog parlamenta.

U oktobru mececu, u organizaciji Đačkog parlamenta, u našoj Školi organizovana je humanitarna akcija za sedmogodišnju Tijanu Ognjanović, kojoj je hitno potreban novac za transplantaciju srca. Učenici naše škole prikupili su nešto preko 166 000 dinara. Znamo da to nažalost nije dovoljno, ali nismo sami ni jedini koji žele da pomognu. Bićemo srećni ako smo Tijani podarili bar još jedan radostan dan.

Uz najlepše želje i iskrenu podršku UČENICI OŠ "Dr Dragiša Mišović" Čačak