JM School Tools - шаблон joomla Авто

Naši mali novinari

BESKRAJ

 

Snovi i java jedno su  sad

(Snovi gde samo tebe sam snio)

Stvarnost ovu razum je rad

Pokriti večno perjanom svilom.

 

Niti što ljubav kroje, i za te me vežu

Zlatni su konci ’medj' neba i tla

Veziva čežnje i stra’ sežu

Daleko od ovog beskrajnog sna.

 

Oči bistre u meni traže

Najveći onaj nemir i jad.

Al usne tvoje niti mi kroje

I za srce su moje večita glad.

 

U zagrljaj mi večni, najlepša, utoni

Ko mesec što grli nebeski sjaj.

U svet snova i ti promoli srce,

 a ruke mi svoje zauvek daj.

 

A nema reči da opišu sjaj,

oka tvoga boju...

I sve što moglo bi slutiti na kraj

Ipak pamti samo lepotu tvoju.

 

                                                   Uroš Tišma

On je ulepšao moje detinjstvo

                Svoje detinjstvo pamtim kao jednu šarenu slikovnicu sa mnogo zanimljivih likova. Tu su moji baba, deda, drugari iz vrtića, drugari sa folklora,mnogobrojna lica koja svojim dušama i svojim srcima boje moj život. Svi su  važan deo odrastanja, ali najlepše slike sam zabeležila sa svojim bratom.

                Njegovo ime je Ignjat. Stariji je od mene šest i po godina i ja sam se rodila, jer sam mu bila potrebna. Tu ,,uslugu“ mi je vratio više puta do sada. Bio je sa mnom u bazenu u dvorištu da ne bih bila sama. Na moru u vodi kada niko drugi nije hteo. Pravio mi je kule u pesku i dozvoljavao je samo meni da ih srušim. Vodio me u bioskop da gledam crtane filmove iako njemu nisu bili zanimljivi. Igrali smo zajedno razne igrice, gledali zabavne klipove  i smejali se do suza. Pratila sam ga na svako takmičenje iz klavira i pričao je drugima da sam mu donosila sreću. Dozvoljavao mi je da uđem u sobu kada mu dođu drugari i slušala sam ih, a ponekad i učestvovala u razgovorima. Zavolela sam da gledam košarkaške utakmice Borca, jer me je često vodio u halu. Njegov zagrljaj mi je uvek prijao,a prija mi i danas,kada dođe posle mojih suza. U njemu sam nalazila utočište i sigurnost. Ako sam se udarila ili su me roditelji grdili-zagrljaj je uvek prijao. I moje prve dane u školi Igi je obeležio. Bila sam bitan đak prvak, jer sam išla u školu sa bratom koji je bio osmak.Ne sedmak.Ne šestak.Osmak,heeej! Moj brat. Rođeni!

                U završnom delu ovog sastava možete i sami zaključiti da je moje detinjstvo ružičasto najviše zahvanjujući njemu. Mome bratu. A slikovnicu trenutno odlažem do sledećih slika koje ću u nju staviti.

Margita Jakovljević 5/3

Ove godine u našoj školi organizovan je produženi boravak za decu prvog i drugog razreda. Rad u produženom boravku se razlikuje od rada u redovnoj nastavi, jer se povezuju igra i učenje. Deca rade domaće zadatke, uče i igraju se. Kroz igru obnavljaju i vežbaju naučeno gradivo. Pre i nakon redovne nastave učenici dolaze u produženi boravak. Dolaze u školu oko 7 časova, imaju užinu i nakon toga odlaze na redovnu nastavu. Posle nastave odlaze na ručak u produženi boravak. Učitelji Andrija Robajac i Dragan Mitrović se trude da deci omoguće kreativno provedeno vreme u boravku.

U prvoj smeni produženi boravak radi od 07:00 časova do 13:00 časova u drugoj od 11:00 časova do 17:00 časova.

Produzeni boravak