JM School Tools - шаблон joomla Авто

Takmičenja

U četvrtak, 14. oktobra 2021. godine održano je Opštinsko takmičenje u stonom tenisu.

Teodora Polužić 8/4 osvojila je prvo mesto (pojedinačno), Aleksa Petković 6/2, drugo mesto (pojedinačno).Teodora Polužić 8/4, Nikolina Kurćubić 6/2, Lara Kurćubić 6/2 osvojile su prvo mesto (ekipno). Aleksa Petković 6/2, Lazar Đunisijević 8/3, Julijan Ricardo 8/3, osvojili su drugo mesto (ekipno). Čestitamo učenicima na zapaženom uspehu.

FOTOGRAFIJE SA TAKMIČENJA

22

 

Dana 2.10.2021. godine na Prvenstvu Srbije u džudou za mlađe dečake i devojčice održanom u Beogradu.Prvak Srbije postao je Ognjen Bojović u kategoriji do 42 kg. Tako je zvanično postao najbolji u zemlji u navedenoj kategoriji.

Ognjen je učenik naše škole, odeljenja 6/3 i ovom prilikom mu svi čestitamo na ovom velikom uspehu. 

Odeljenje 6/3 i odeljenjski starešina Nataša Basarić

IMG e9154197e9b92ffeb5f509babfad9887 V

Ognjen Bojović, učenik odeljenja 5/3 u utorak, 20.4.2021. godine je učestvovao na Regionalnom školskom prvenstvu Centralne Srbije u džudou. Ognjen je ispunio svoje obećanje i pokazao da je najbolji osvojivši i prvo mesto za našu školu. Ponosni na našeg djaka, želimo mu puno sreće u daljem takmičenju. Posebno ponosni njegovo odeljenje 5/3 i razredna Nataša Basarić. Pogledajte i video.

IMG 87f4973bb7c60f0ae40cce86b2d874cd V

“Brzinom do zvezda” je projekat koji zajednički realizuju “Telenor” i Srpski atletski savez i nastao je sa idejom da se deca uključe u zdrav sistem koji će doprineti njihovom srećnijem odrastanju i razvoju. Projekat obuhvata oko 120 hiljada dečaka i devojčica iz 350 škola širom Srbije.

 U subotu, 22. maja 2021. godine karavan “Brzinom do zvezda” došao je i u naš grad. Na atletskoj stazi SC “Mladost” snage u trčanju odmerilo je 120 učenika nižih razreda iz 7 čačanskih škola. Najuspešnijih 16 trkača (8 devojčica i 8 dečaka) predstavljaće naš grad 11. juna 2021. godine u Beogradu na super finalu. U tom finalu će se naći najbrži dečaci i devojčice iz cele Srbije.

Kapiten tima, koji je bio najbrži u trci u Čačku, biće Petar Mijušković, a ostali učenici koji će predstavljati našu školu i naš grad su: David Milovanović, Lazar Kuljanin, Teodora Gačić, Helena Pašić, Anđelija Spasojević, Ivana Vojinović i Maša Kaplarević.

Čestitamo im na plasmanu u super finale i želimo im puno uspeha.

Slike pogledajte ovde.

Rezultate Opštinskog takmičenja iz matematike pogledajte ovde.

TRI TREĆE NAGRADE I TRI POHVALE ZA DRAGIŠINCE

U organizaciji matematičkog društva Arhimedes, koje organizuje ovo nacionalno takmičenje, priliku da učestvuju dobili su svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji.
U nacionalnom matematičkom takmičenju „Misliša 2021.“ koje je održano 11. marta 2021. godine, iz Osnovne škole „Dr Dragiša Mišović“ učestvovalo je 37 učenika odeljenja 2/2 (19), 2/4 (13) i 3/2 (5) koji su pokazali svoje matematičko umeće i osvojili tri treće nagrade i tri pohvale. Svaki učesnik dobio je sertifikat, svesku, nalepnicu i karticu članstva društva matematičara Srbije. Škola je, takođe, dobila poklon zbirke matematičkih zadataka.
Ciljevi ovog takmičenja su: motivisanje dece da matematiku uče sa zadovoljstvom; razvijanje interesovanja za nju kod što većeg broja učenika; razvijanje logičko-kombinatornih sposobnosti učenika; podsticanje na dublje usvajanje školske matematike; međusobno druženje i socijalizacija.
Školski tim za organizaciju takmičenja: Mirjana Glišić, Milka Đurović i Irena Glišović.

MISLISA

       U subotu, 6. marta 2020. godine u Osnovnoj školi „Tatomir Anđelić“ iz Mrčajevaca održano je Opštinsko takmičenje iz književnosti „Književna olimpijada“. Učenici naše Škole postigli su veoma dobre rezultate.
7.razred
Mihailo Šipetić — 3.mesto
8. razred
Petar Ljujić — 1. mesto
Ana Milosavljević — 3. mesto
Marija Ružičić — 3. mesto
            Učenicima čestitamo i želimo im puno uspeha na Okružnom takmičenju koje će se održati 4. aprila u Lučanima.

Danas 24.4.2021. godine održano je Okružno takmičenje iz fizike.Ovde pogledajte zadatke i rešenja za šesti, sedmi, osmi razred i rezultate.

U petak, 28. 2.2020.  predstavnici učenika naše Škole osvojili su 3. mesto na takmičenju Mozgalica.

Hvala Ani Vižlini 5/4, Julijani Bojović 6/2, Dunji Vižlini 7/6 i Petru Ljujiću 8/4 na odličnom uspehu, kao i nastavnici Milici Rafailović koja je učenike vodila na sve nivoe takmičenja.  

MOZGALICA