JM School Tools - шаблон joomla Авто

U periodu od 4.-18.maja 2015. za učenike od 1 do 4 razreda naše škole organizovana je škola u prirodi na planini Tari,u dečijem odmaralištu „Mitrovac“.

Svaki dan proveden na ovoj planini donosio je neku novu aktivnost, nešto novo i zanimljivo (pravili smo hranilice za ptice, sakupljali lekovito bilje kao pravi vidari, bili smo i čuvari vatre).

Svako novo jutro, posle redovne gimnastičke ipred centralnog paviljona a zatim doručka, sledile su šetnje koje su nam najviše pomogle da upoznamo ovu čudnu, a lepu planinu. Tamo smo smo saznali za „Tepih Livadu“ ispod koje se nalazi jezero u kome, kako legenda kaže spava kornjaca Milica. Poskokcima smo je pozdravili, a ona nam je uzvratila brzo talasanje tla ispod naših nogu. Ova livada je okružena livadama među kojima se nalazi i nadaleko čuvena Pančićeva omorika.

Naša rekreatorka Goca Jevtić nam je ispričala neobičnu priču vezanu baš za tu predivnu i visoku omoriku. Na ime, ako ruku naslonite na njeno stablo i poželite nešto, po narodnom predanju, želja će vam se ispuniti. Ono što ste poželeti nesmete nikome reći!

Brojni vidikovci koje smo posetili pružili smo vam divne poglede na okolinu Tare(Drinu, Bajnu Baštu, jezeroPerućac, itd.). naučili smo i himnu tare kojom je počinjala svaka šetnja.

Veče je onaj deo dana koji smo najviše voleli. Tada smo odlazili u diskoteku. Pravili smo maskembal, reviju frizura, štafetne igre, pokazali svoj talenat, organizovali plesovijadu.

Nakon ovih aktivnosti vraćali smo se u svoje sobe, neki umorni ili pospani, a bilo je i onih nestrpljivih koji su jedva čekali da svane novi dan.

Zbog svega ovoga nama je bilo divno i nezaboravno.

Pa, sledeće godine pođite i vi sa nama!

Blago onom ko ume, šumor šume da razujme!

Ceca Radonjić