JM School Tools - шаблон joomla Авто

U holu škole, u ponedeljak 6. novembra obeležen je Dan urbanih regija. Prezentaciju i radionice za učenike četvrtog razreda (4/1 i 4/3) su pripremile učenice odeljenja 7/1 (Anđela Karličić, Đurđa Jovović i Milica Rabasović) sa nastavnicom geografije Natašom Basarić.
Na ovoj radionici prikazan je i treći deo enciklopedije učeničkih radova (Atlas država sveta, Atlas turističkih znamenitosti Srbije i Sveta i Atlas gradova sveta). Učenicima je predočen značaj obeležavanja ovog ekološkog dana, jer nas podsećaju na sve probleme naselja. Ekološki problemi naselja u svetu su gotovo identični, kao što su zagađenost vazduha, nedostatak čiste vode, povećavanje deponija, industrijska proizvodnja i načini odlaganja otpada. Takođe, cilj obeležavanja ovog dana je i da se kod učenika probudi svest o tom da očuvanje životne sredine gradova zavisi i od nas samih i da naše malo na globalnom nivou znači mnogo.
Učenicima četvrtog razreda su prikazani primeri najzelenijih i najpametnijih gradova sveta i na ovim primerima učenici su mogli da shvate da se može živeti i sa tehnologijom i automobilima ali bez zagađivanja životne sredine i uništavanja ekossitema gradova. Sve to su učenici naučili kroz brojne radionice koje su im pripremljene. EKO ŠKOLA
Nataša Basarić, nastavnik geografije