JM School Tools - шаблон joomla Авто

U Petrovcu na Mlavi, u Banji Ždrelo počelo je Državno finale 10. sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Posle prvog takmičarskog dana već su poznati neki od putnika na Međunarodnu završnicu u Splitu.  Na turniru Lino između dve vatre bilo je najuzbudljivije, posebno u kategoriji 2012. i mlađi. Posle tri neizvesna seta, “Atomski mravi” iz Kuršumlije bili su bolji od ekipe “Mišići” iz Čačka i tako obezbedili plasman na Međunarodnu završnicu. Finale u kategoriji 2014. i mlađi, takođe su igrale ekipe iz Kuršumlije i Čačka, ali su ovoga puta bili bolji Čačani, tako da ekipa “Dragišinci” putuje u Split.

U disciplini atletika-trka na 60 metara, tri prvoplasirana takmičara učestvovaće na Međunarodnoj završnici. Andrea Toljagić (Beograd), Fatima Dupljak (Novi Pazar), Đurđina Manjević (Čačak), Dragan Nikitović (Čačak), Ahmet Zukorljić (Novi Pazar), Vuk Srdić (Beograd), Višnja Mateić (Čačak), Lena Štetić (Ruma), Gala Galonja (Novi Sad), Nikola Miljković (Niš), Lazar Popović (Požarevac) i Luka Žugić (Kula), 12 je dečaka i devojčica koji će ove godine predstavljati Srbiju na Međunarodnoj završnici Igara.

Državno finale prati i psihološkinja Biljana Lajović, mentorka ovogodišnje kampanje u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, tako da su podeljene i nagrade za fer plej i to Nađi Borišev iz ekipe “Sovice” iz OŠ Jovan Popović iz Novog Sada, Iliji Marinoviću iz ekipe “Mišići” iz Čačka, kao i treneru ekipe “Mišići” Andriji Robajcu. Po završetku turnira Biljana Lajović je izjavila:" Drago mi je što sam uz Simovce i nadam se da ću pomoći da takmičenja prođu u fer-pleju. Tu sam, ne samo za decu, već i za odrasle. Imala sam priliku da razgovaram i sa roditeljima, baš smo razgovarali o navijanju i o tom poviku Uaaa… Pričali smo o tome kako uzvikivanje te rečenice zapravo ne znači da navijate ZA svoj tim, nego PROTIV onih drugih. Važno je voditi računa o tome, jer zamislite sliku kad destoro odraslih ljudi uzvikuje Uaaa deci koja stoje ispred njih. Složili smo se da je jako važno da vodimo računa kakvu poruku svojim postupcima mi odrasli šaljemo našoj deci".

Ilija Marinović iz Čačka, takođe je nagrađen za fer-plej:"Učitelj nas uvek savetuje kako treba da se ponašamo, da moramo da poštujemo protivnike, da ne smemo da se rugamo i vređamo i kad pobeđujemo i kad gubimo. I kod kuće mi tata često priča o tome koliko je važan fer-plej i da moram da naučim da gubim".

Ilija je sin bivšeg  arkaša i košarkaškog trenera Marka Marinovića Maline koji je ispratio turnir Lino između dve vatre i bio pravi primer kako roditelj treba da navija i podržava svoj dete.

1689164234 thumbnail IMG 1208 1536x1023

1689164194 thumbnail IMG 1293 1536x1536